blog image

انواع روش کشت گندم

تاریخ انتشار: جمعه بیست و شش اسفند ۱۴۰۱

|    نویسنده : میراث

نتیجه انواع روش کشت گندم انواع کشت گندم به اندازه خود گندم متنوع است. اینکه کدام روش کشت گندم برای زمین ...

انواع روش کشت گندم

انواع کشت گندم به اندازه خود گندم متنوع است. اینکه کدام روش کشت گندم برای زمین و خاک شما مناسب تر است به شیب زمین، وسعت زمین، میزان آبیاری و استراتژی کشاورزی شما بستگی دارد. اما روش های رایج کاشت بذر گندم همیشه الگوی کشاورزان و دامداران در سراسر جهان است.

در اینجا شما قصد دارید تمامی روش های کشت گندم را بشناسید و بدانید که هر کدام از این روش ها برای چه نوع خاکی مناسب است. علاوه بر این، در مورد مزایا و معایب هر روش کاشت گندم و مراحل مربوط به آن صحبت می کنیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند
1 در مورد کشت گندم
2 شرایط کاشت گندم
3 نوع روش کشت گندم
3.1 روش کشت
3.2 روش کشت خطی
روش کشت نواری 3.3
3.4 روش کشت در پشته های بلند
4 نوع کشت گندم بر حسب فصل
4.1 کاشت بهاره
4.2 کاشت پاییزه
5 درباره برداشت گندم
6 کلمه آخر


درباره کشت گندم


کشت گندم به دلیل تقاضای زیاد برای این محصول در مناطق مختلف دنیا انجام می شود. اما ارقام گندم بیشتر در ایران، شمال سوریه، شمال و جنوب ترکیه و غرب آنتالیا پراکنده هستند. محصول گندم به سه دسته گندم معمولی، گندم دوروم و گندم اسپالته تقسیم می شود.

نوع رایج این محصول گندمی است که از آن نان تهیه می شود. از گندم دوروم برای تهیه ماکارونی و محصولات مشابه استفاده می شود. و در نهایت از گندم شکافته به عنوان خوراک دام استفاده می شود.

کشت گندم در زمین های کشاورزی
در مقاله ای با عنوان بهترین بذر گندم با تناژ بالا به انواع ارقام گندم و ویژگی های هر کدام پرداخته ایم، پیشنهاد می کنیم حتما آن را مطالعه کنید. در ادامه مقاله در مورد شرایط کاشت گندم صحبت خواهیم کرد.

 

شرایط کاشت گندم


کاشت گندم بدون فراهم شدن شرایط خاصی برای رشد این گیاه امکان پذیر نیست. از مهمترین شرایط مورد نیاز برای کاشت گندم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فاصله زمانی مناسب برای کشت گندم باید به گونه ای باشد که مزرعه از علف های هرز مانند یولاف وحشی بهاره، یولاف وحشی قرمز یا یولاف بی بار، یولاف وحشی زمستانه، دم روباه یا دم موش پاک شود.
خاک بستر گندم باید دارای زهکشی مناسب باشد.
بافت خاک گندم باید متوسط ​​تا سنگین باشد.
مقدار نیتروژنی که در مراحل آماده سازی یا به صورت سرکه به گیاه اضافه می شود باید متعادل باشد.
محدوده pH مناسب برای کاشت گندم 6 تا 7.5 است.
جداسازی 5 متری برای گندم مناسب است.
رطوبت یکی از عوامل رشد گندم است. زمین گندم باید 50 تا 60 درصد رطوبت داشته باشد.
نور، هم از نظر شدت و هم از نظر زاویه تابش، یکی از شرایط ضروری برای کشت گندم محسوب می شود.
باد یکی دیگر از شرایط کشت است. باد به رشد گندم کمک می کند، هر چند ملایم و معتدل می وزد.
اگر منطقه کشت بادخیز باشد، می توانید با استفاده از بادشکن، گیاهان خود را از آسیب باد محافظت کنید و علاوه بر این، با استفاده از کودهای تقویت کننده مانند قوی ترین کود مایع گندم، مقاومت گیاهان را افزایش دهید. در قسمت بعدی به معرفی کامل انواع کشت گندم می پردازیم.

 

انواع روش های کشت گندم


روش های کشت گندم به چند دسته مختلف تقسیم می شوند. رایج ترین این روش ها عبارتند از:

روش کشت کارتی
کشت گندم در اراضی با مساحت کم و شیب نامناسب به روش کارتی انجام می شود. همچنین در زمین هایی که دسترسی کمی به آب دارند از این روش کشت گندم استفاده می شود.

این روش یک مشکل تقریبا بزرگ دارد و آن عدم امکان استفاده از ماشین آلات برای انجام عملیات سمپاشی و ترکیب است. همچنین پشته ها در این روش دارای عرض کم 10 تا 25 سانتی متر و عمق کمتر 10 تا 15 سانتی متر می باشند. مراحل کشت گندم به روش کورتی به شرح زیر است:

گاوآهن و دیسک
سمپاشی بذر و انتقال آن به زیر خاک با استفاده از دیسک
با استفاده از حاشیه یک حاشیه ایجاد کنید

روش کشت خطی
روش خطی بهترین روش کشت گندم آبی است. مراحل این روش عبارتند از:

شخم زدن زمین توسط گاوآهن، دیسک و تسطیح
کاشت با استفاده از کودپاش یا سانتریفیوژ
ایجاد پشته توسط دستگاه فوروارد

روش کشت نواری
از روش نواری برای کشت گندم در مزارعی که دارای شیب مناسب هستند استفاده می شود. در چنین زمین هایی می توان عملیات تسطیح را به راحتی انجام داد و این مزیت بزرگی محسوب می شود. از دیگر مزایای این روش می توان به عدم نیاز به ایجاد شیار، امکان استفاده از دستگاه های بذرپاشی و استفاده از کمباین اشاره کرد.

روش کشت در پشته های بلند
کاشت بذر در پشته های بلند روشی نسبتاً جدید و غیر سنتی است. در این روش دو تا سه ردیف بذر روی پشته های بلند به عرض 45 تا 70 سانتی متر کاشته می شود. همچنین فاصله ردیف های کاشت روی پشته 15 تا 20 سانتی متر، عرض شیارها 25 تا 30 سانتی متر و ارتفاع یا عمق شیارها 12 تا 20 سانتی متر است.

سهولت آبیاری، افزایش تولید، کاهش فرسایش در مناطق پرباران، کاهش خواب، افزایش جوانه زنی بذر، یکنواختی مزرعه، کاهش مصرف علف کش، جلوگیری از روی هم ریختن و خفگی بذر، افزایش راندمان مصرف کود، امکان استفاده از پشته های مشابه در مرحله بعدی. کاشت و استفاده کمتر از بذر. از جمله مزایای کشت گندم با این روش است. در این روش مراحل زیر به ترتیب انجام می شود:

هدایت آب در زمین از طریق شیارها تا نفوذ رطوبت به محل بذرها
گاوآهن عمیق
دیسک
تسطیح
ساخت پشته ها با استفاده از خط کش
آبیاری سنگین زمین
کاشت جو
رشد علف های هرز تا 80 درصد زمین
قبل از وجین از علف‌کش در مزرعه استفاده کنید
تخریب پشته ها و از بین بردن علف های هرز
کاشت ردیفی بذر در 3 ردیف روی هر پشته در عمق 8 تا 12 سانتی متری
بازسازی شیارها و پشته ها در محل قبلی
عدم آبیاری زمین تا 40 روز آبیاری
رشد نهال
 

انواع کشت گندم بر حسب فصل


کشت گندم بر حسب زمان در دو فصل بهار یا پاییز انجام می شود. هر یک از این روش های کشت شرایط خاص خود را دارد:

کاشت بهاره
ارقامی مانند روشن، تزل، مغان 1 و 2، خزر و بیات در فصل بهار کاشته می شوند. محصول بهاره همانطور که گفته می شود در فصل بهار کاشته می شود و در تابستان برداشت می شود. برای کاشت بهاره نیازی به آماده سازی زیادی نیست. اما عملکرد ارقام گندم بهاره چندان خوب نیست.

کاشت پاییزه
در کشت پاییزه از ارقام گندم شاهین، شاهپانسند، امید، آزادی و کرج یک و دو استفاده می شود. در کشت پاییزه گیاه به سرما نیاز دارد. همچنین دوره رشد این نوع کشت طولانی تر است. دقیقاً به همین دلیل است که عملکرد محصول گندم پاییزه بسیار بهتر از محصول بهاره است.

 

درباره برداشت گندم


نحوه برداشت گندم نیز به نوع آن بستگی دارد. مثلاً برای برداشت گندم معمولی که به نان تبدیل می شود توسط کمباین یا چینده برداشت می شود. در این روش زمانی گندم برداشت می شود که قسمت هوایی گیاه دیگر سبز نشده باشد.

توجه داشته باشید که در این نوع گندم، زمانی که رطوبت بذر بیش از 20 درصد یا کمتر از 80 درصد است، هرگز با کمباین برداشت نکنید. این به دانه ها آسیب می رساند. در این شرایط از نیروی انسانی برای برداشت و بسته بندی گندم استفاده می شود.

همچنین می توانید کلیه کودهای مورد نیاز مانند کود شوک 10 برابر، اسید هیومیک، سیلیکات پتاسیم و ... را برای کشت گندم یا هر محصول دیگری از طریق سایت فروشگاه نیاز گیاه سفارش دهید و ما در کمترین زمان ممکن و با بسته بندی. ما به شما یک برنامه کاربردی ارائه می دهیم.

 

نتیجه


کاشت گندم بدون فراهم شدن شرایط خاصی برای رشد این گیاه امکان پذیر نیست. از مهمترین شرایطی که کاشت گندم نیاز دارد می توان به فاصله زمانی مناسب برای کشت گندم، زهکشی خاک، رطوبت و نور، باد و ... اشاره کرد.

پس از فراهم نمودن شرایط با توجه به نوع بذر و سطح زیر کشت، می توانید یکی از روش های کشت، خط کشی، نواری و کشت روی پشته های بلند را انتخاب کرده و در بهار یا پاییز گندم بکارید.

به این محصول امتیاز دهید:
یک نظر برای این مقاله بنویسید

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد. فیلدهای اجباری با * نشان گذاری شده‌اند.